10 smarta drickstips för heta dagar

Vår kropp är över 50 procent vatten. Vattnet i kroppen är bland annat ansvarigt för reglering av kroppstemperatur och skyddar därmed kroppen från överhettning. Därför är det särskilt viktigt att heta sommardagar dricker mycket. På grund av den ökade svettningen, förlorar kroppen en stor del av den absorberade vätskan igen. Det är inte bara viktigt hur mycket du dricker, men också vad och i vilka intervaller. Vi har sammanställt de bästa 10 drycktipsen för varma sommardagar för dig.

1) drick tillräckligt

Det rekommenderas vanligtvis att ta mellan 1, 5 och 2 liter vätska dagligen. Vid höga temperaturer över 30 grader, kräver vätskan samt sportaktiviteter men ökar betydligt. Vid varmt sommarvädret borde du äta cirka två gånger det rekommenderade värdet. Vid träning, beroende på träningens intensitet, rekommenderas att ta 0, 5 till 1 liter vatten per timme.

2) drick regelbundet

Var noga med att ge din kropp med vätska med jämna mellanrum. Om du inte dricker någonting hela dagen, kan du inte balansera vätskeunderskottet genom att dricka en stor vattenflaska på kvällen. Överskott av vatten utsöndras enkelt.

Helst bör du dricka ett litet glas vatten (150 milliliter) varje dag under dagen. Så ständigt levereras kroppen med vätska och en känsla av törst uppstår inte ens. För när du känner dig törstig har kroppen redan ett vätskeunderskott.

3) Drick rätt sak

Speciellt med varma sommartemperaturer beror det inte bara på hur mycket du dricker, men också vad du dricker. Den mest lämpliga är kran eller flaska vatten, eftersom det effektivt släcker törst och innehåller inte heller några kalorier. Dessutom är osötade örtte är bra törstsläckare. För vilken lite mer smak är viktigt rekommenderas utspädd grönsaks- och fruktjuicer.

Men du bör avstå från klibbiga läskedrycker. Dessa innehåller mycket socker och kalorier och kan bara långsamt användas för vätskebalans. Detta kan få dig att känna dig törstig ännu mer.

4) krydda vattnet

Om du inte gillar dricksvatten eftersom det inte har någon riktig smak, kan du enkelt ändra det. Lägg bara några skivor citron eller apelsin i ditt vatten, och det blir utsökt fruktigt och uppfriskande. Citronbalsam och fräsch pepparmynt är också lämpliga för spiskning av mineralvatten.

5) Bättre ingen alkohol

Ju varmare det är desto tidigare bör du avstå från alkoholhaltiga drycker. Eftersom alkohol inte släcker din törst och kan vara svettig. Dessutom gör alkohol dig trött och trött på sommaren. Så avstå från öl, vin och co och unna dig en fräsch fruktjuice.

Förresten: Förutom alkohol borde du också göra utan stora mängder kaffe på heta dagar.

6) Varm eller kall?

Speciellt vid temperaturer över 30 grader Celsius, längtar vi efter en isig förfriskning. Men akta dig: drycker från kylskåpet kan vara avlopp på cirkulationen. Ju större skillnaden är mellan kroppstemperaturen och temperaturen hos drycken, ju mer organismen måste utföra. Detta gör det möjligt för kroppen att värma upp ännu mer. Dessutom kan kalla drycker orsaka magbesvär.

Därför är ljumma teer idealiska för varma sommardagar - även om det inte är för alla. Försök i alla fall att undvika för många isbitar i dina drycker.

7) På morgonen kompensera vätskeunderskottet

Under natten förlorar kroppen cirka en halv liter vätska genom svettning. På grund av förlusten av vatten vaknar du ofta på morgonen med en känsla av törst. För att komma igång med en bra start är det bäst att balansera vätskeunderskottet över natten med ett stort glas vatten eller utspädd fruktjuice på morgonen.

8) Ät frukt i stället för att dricka

Många människor har svårt att dricka 1, 5 eller 2 liter vatten dagligen. De får problem speciellt på sommaren när vätskebehovet ökar. Du kan dock enkelt förbättra vätskebalansen genom att öka tillgången till vattenrika livsmedel. Dessa inkluderar, till exempel:

  • gurkor
  • tomater
  • meloner
  • apelsiner
  • jordgubbar
  • ananas
  • persikor

9) kompensera mineralförluster

Vid varmt väder förlorar kroppen inte bara vatten under svettning utan också massor av mineraler. Var noga med att ersätta dessa förluster genom att justera dina drinkvanor. Aktiva människor kan till exempel lita på speciella elektrolytlösningar. En grönsaksbuljong eller ett lätt saltade te i kombination med en hälsosam diet är också tillräcklig för att återställa balansen i mineralbalansen.

10) Att dricka för mycket är inte hälsosamt

På sommaren är det viktigt att dricka mycket vid höga temperaturer, men du bör inte överdriva det. Eftersom vem dricker för mycket, gör det förmodligen inget gott för hans hälsa. På grund av de stora mängderna vätska är hjärtat och njurarna mer belastade. Dessutom kan livshotande störningar av mineralbalansen med överdriven vattenförbrukning uppstå. Sådana störningar är mycket sällsynta. Men kom ihåg, överdriv det inte med att dricka!

Dela med vänner

Lämna din kommentar