10 sfaturi împotriva frigului de vară

Dacă locuiți în latitudinile locale, așteaptă cu nerăbdare vara și soarele. Dar mulți își iau rapid dezavantajele atunci când prind temperaturi tropicale reci de peste 30 ° C. Și acest lucru nu este neobișnuit: Aproximativ 20% din toate infecțiile cu gripa ne fac să creăm în timpul verii. Află unde se ascunde vara rece și ce poți face aici.

1. "Se mișcă!"

Nu vă expuneți la proiectele directe. În special în interior, încercați adesea să scăpați de căldură prin uși deschise, ferestre sau ventilatoare. Proiectele răcește membranele mucoase - ceea ce duce la agravarea virusurilor comune reci. Pentru a evita expunerea corpului la diferențe puternice de temperatură, asigurați-vă că aparatul de aer condiționat nu este prea rece. Aveți grijă când faceți cumpărături. Multe magazine și mall-uri funcționează cu aparate de aer condiționat, care reduc foarte mult temperatura interioară: Riscul de răceală crește!

Sfat: Temperatura ideală a camerei este de 20-21 ° C. În general, temperatura camerei nu trebuie să fie mai mare de cinci grade sub temperatura exterioară. Când faceți cumpărături, puteți să vă protejați cu o jachetă ușoară sau o cârpă de diferențele excesive de temperatură.

2. Sweat, dar nu se răcește

Îndepărtați îmbrăcămintea uscată cât mai curând posibil după transpirație. Mai ales în grădinile de vară, scările de drumeții sau de alpinism pot deveni cu ușurință o activitate transpirată. Deși transpirația este sănătoasă și ajută la reglarea temperaturii corpului, îmbrăcămintea umedă răcește prea mult corpul.

Sfat: ar trebui să aveți întotdeauna un tricou sau un vârf pentru a schimba. Se recomandă în special îmbrăcămintea funcțională din poliester sau polipropilenă. Transportă transpirația atrasă de îmbrăcăminte departe de piele și o face să se evapore în exteriorul îmbrăcăminții. Bumbacul, pe de alta parte, stocheaza umezeala si se lipeste de corp ca un strat rece la transpiratie, care poate cauza temperatura pielii sa scada cu pana la 10 ° Celsius.

3. Nu exagerati baia rece

Nu stați prea mult în lac sau la piscină rece. O baie în apa răcoritoare este tentantă la temperaturi ridicate, dar aveți grijă: corpul se poate răci și poate deveni mai susceptibil la viruși reci.

Indicație: Se usucă bine după baie. Cel mai bine este să vă protejați imediat prin punerea pe haine uscate imediat ce ieșiți din apă. Acest lucru vă protejează corpul de răcire. Pentru iubitorii de apă care nu pot obține suficient de apă rece, merită să investești într-o cămașă din neopren. Acest material sintetic este utilizat în principal pentru costume de scufundări și are proprietăți excelente de izolare termică a apei și a căldurii. Acest lucru este asigurat de bule mici, uniform distribuite în interiorul țesăturii.

4. Mai bine răcit ușor decât frigul

Evitați băuturile pe bază de gheață, deoarece acestea răcesc membranele mucoase. Rezultatul: nu puteți îndepărta suficiente virusuri reci.

Indicație: Lăsați băuturile din frigider pentru o vreme, dacă este posibil, și procedați fără cuburi de gheață. Cei care beau băuturi răcoroase se răcesc rapid numai în primul moment. Pentru că atunci devine foarte cald: Corpul răspunde la șocul rece cu creșterea fluxului sanguin. Mai bine: beți băuturi reci numai prin înghițire.

5. Nu subestimați schimbările de temperatură seara

Aveți întotdeauna un pulover ușor sau o jachetă la îndemână pentru a preveni rănirea corpului în timp. Chiar și în zilele fierbinți de vară, se poate răci în mod evident seara, iar noaptea presupusă a fi baltă poate fi un pericol rece. Și ceea ce începe cu o răceală se poate transforma repede într-o frigă de vară.

Sfat: De asemenea, rețineți că nu aveți picioare reci în pantofi deschisi. De exemplu, multe grădini de bere și cinematografe în aer liber oferă pături pe care le puteți utiliza atunci când este necesar.

6. Conducerea fără remușcări (reci)

Dacă călătoriți cu mașina, luați o cârpă sau altă protecție pentru cap și gât. Proiectele prin ferestrele deschise sunt adesea subestimate, în special în zilele foarte calde. Se răcește și se usucă membranele mucoase. De aceea, ar trebui să aveți întotdeauna o protecție în bagaje, dacă lăsați vântul să sufle în nas. Acest lucru este valabil mai ales pentru automobilele convertibile. Dacă aveți un aparat de aer condiționat în mașină, acesta nu trebuie setat prea rece, astfel încât corpul să nu se răcească.

Indicație: Când parcați, vizitele de soare pot ajuta la menținerea căldurii din mașină. Atașate în timp la ferestre, ele oferă umbra liniștitoare în mașină.

7. Bucurie cu moderatie la soare

Nu vă expuneți la căldură excesivă și la soare excesivă. Deoarece ambele reduc sistemul imunitar al sistemului imunitar. Rezultatul: închinătorii de soare sunt mai predispuși la răcelile de vară. Dacă sunteți unul dintre acei oameni care nu pot obține suficient de soare, asigurați-vă că beți suficient. Aceasta menține membranele mucoase umezite și îngreunează accesul la virușii reci la corpul vostru.

Sfat: Faceți-vă confortabil la umbră pentru o vreme, care vă va proteja corpul și pielea.

8. Bea suficient

Beți foarte mult, mai ales în vremea caldă. Asta te păstrează în formă și sănătoasă! Corpul nostru este de aproximativ două treimi din apă - băut prea puțin, are un impact negativ asupra corpului. Tulburări de sănătate, cum ar fi dureri de cap, oboseală sau chiar pietre la rinichi sunt rezultatul. Un alt avantaj al consumului: o hidratare suficienta asigura ca membranele mucoase sunt bine umezite. Scutul dvs. de protecție împotriva infecțiilor și agenților patogeni funcționează atât de bine.

Sfat: Nu așteptați să beți până când vă simțiți însetat. Este un semnal de avertizare al corpului tău. Ai băut deja prea puțin. La temperaturi de peste 30 de grade, este nevoie de două până la trei litri de lichid pe zi.

9. Atenție: riscul de infecție la mulțimi mari

Evitați sejururile prelungite în locuri aglomerate. În special în zonele închise, virușii reci se pot răspândi atât de optim. Un exemplu este transportul public supraaglomerat: datorită circulației limitate a aerului și a numărului de persoane, acestea sunt un paradis pentru germeni. Prin urmare, riscul de infecție prin infectare cu picături este deosebit de ridicat în astfel de locuri - iar frigul de vară este la doar un pas mic.

Indicație: Pentru distanțe scurte, merită să luați bicicleta odată. De asemenea, aerul proaspăt promovează circulația sângelui și consolidează apărarea organismului. În timpul liber, ar trebui să oferiți cafenele stradale și grădini de bere preferate camerelor cu aer condiționat.

10. Spălarea mâinilor

Spălați-vă mâinile de câteva ori pe zi, deoarece virusurile obișnuite la rece se blochează mai întâi pe piele. Astfel, tremurând mâinile sau atingând o ușă după ce o persoană rece a atins-o poate deveni rapid un risc rece. Când mâinile vin în contact cu fața, virușii se pot repede trece prin mucoasa nazală în corpul tău.

Sfat: Șervețelele răcoritoare oferă o modalitate excelentă de a vă reîmprospăta în timpul verii și de a vă menține mâinile curate - cel puțin pe termen scurt. Și sunt practice pentru călătorii.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul