12 gyldne regler for udbrændthed

Anerkend - gør ikke skylden - skift! Der er nogle vigtige regler for selvbehandling for et fremvækst eller faktisk udbrændingssyndrom. Når trangen til at bevise sig selv, indvendig tomhed eller endda følelsen af ​​ikke at komme ud af en tabt situation alene, resulterer i et udbrændingssyndrom. For at ændre denne morbid motivation er der 12 gyldne regler for selvbehandling, der lærer patienter at se livet anderledes og genkende deres forseelser - uden at være skylden for det.

12 tips mod udbrændthed

Dr. Vinzenz Mansmann, longtime anti-stress ekspert, beskriver 12 gyldne regler for at forhindre udbrænding og selvmedicinering:

 1. Nægtelse er tabu. Stol på din kropps intelligens. Indrømme den stress og de begrænsninger, der har manifesteret fysisk, mentalt eller følelsesmæssigt.
 2. Skift levevilkår. Hvis dit arbejde, forhold, en situation eller en person gør dig ulykkelig, så prøv at ændre omstendighederne eller gå væk, hvis det er nødvendigt.
 3. Undgå overinddragelse. Vælg de områder eller aspekter, hvor du er mest involveret, og arbejde for en "trykreduktion".
 4. Undgå isolering. Gør det ikke helt alene! Lav eller forny tætte relationer med venner og mennesker, der er gode for dig.
 5. Stop over-care. Hvis du sædvanligvis lindrer andre af deres problemer og ansvar, skal du lære at høfligt afstå fra at gøre det. Prøv at sørge for, at du også behandles omsorgsfuld.
 6. Kortere spark. Lær at delegere, ikke kun på arbejdspladsen, men også hjemme og blandt venner.
 7. Værdier ændres. Prøv at adskille de meningsfulde værdier fra den forbigående og vaklende - det vigtige af det ubetydelige. Du sparer tid og energi.
 8. Modet til at "nej". Du reducerer dit overbrug, når du står op for dig selv. Dette betyder at afvise yderligere krav eller krav på din tid eller følelser.
 9. Personligt tempo. Prøv at leve afbalanceret. De har kun en begrænset mængde energi. Bestem hvad du vil og har brug for i dit liv, og prøv derefter at balancere arbejde med leg og afslapning.
 10. OBS! Gå ikke glip af måltider, gør ikke plage dig selv med strenge kostvaner, giv efter dit behov for søvn, tag lægeaftaler. Pas på en sund kost.
 11. Håndterer bekymringer og frygt. Begræns bekymringer, der mangler et godt fundament til et minimum. Du får et bedre greb om din situation, når du bruger mindre tid på at tænke over og i stedet bruger mere tid på at kigge på dine reelle behov.
 12. Hold din sans for humor. Latter er det bedste middel til udbrændthed Indånd ind og ud 3 gange om dagen, og smil forsigtigt som du trækker vejret ud.

Kig efter professionel hjælp med udbrændthed

Hvis du føler at du er på vej til udbrændthed, og du ikke kan bryde den onde cirkel alene, så tøv ikke med at søge professionel hjælp.

Del med venner

Forlad din kommentar