12 måder at træne din hjerne på

De, der træner deres hjerner, bliver ikke kun smartere, de forbliver også i deres alder. At træne hjernen er der forskellige muligheder. Særligt effektiv er blanding af de nævnte muligheder for hjernens jogging. Så hjernen har altid variation og står over for nye opgaver. Her er nogle øvelser mod glemsomheden.

1. Læsning er det værd

Den vedvarende kunstvanding foran skærmen duler også hjernen. Film eller shows flyver ofte forbi seeren. Det er bedre at tage sig af dine egne billeder i dit hoved. Dette lykkes for eksempel gennem en spændende bog. Enhver, der sætter sig ind i en historie, inspirerer din egen fantasi og dermed får tænkemaskinen i gang.

2. Fremme kreativitet

Ikke kun intensiv læring styrker hovedpræstationen. Især den højre hjerne kan især aktiveres af kreative processer. Når man laver maleri, musikfremstilling eller håndværk, kan den hyggelige være godt forbundet med den nyttige.

Forresten: De mere afbalancerede begge halvdele af hjernen fremmes, desto bedre arbejder de sammen.

3. Hvem låser, som ruster

Dette velkendte ord gælder også for ens egne greb. At udfordre gråcellerne er der mange muligheder: deltage i et computerkursus på fællesskabskollegiet, læse en avis på et forsømt fremmedsprog eller puslespil og puslespil regelmæssigt ... Listen kan fortsættes på ubestemt tid.

4. Slap af i stedet for stress

Stress er gift for hovedet. Hvis han ikke kan undgås, skal du i det mindste forsøge at modvirke aktivt. Nogle mennesker lytter allerede til musik i en halv time, andre går en tur eller foretrækker en afslapningsmetode som yoga eller autogen træning. Ligegyldigt hvad, behandle dit tankecenter fra tid til anden for at tage en pause.

5. Tillad nysgerrighed

Små børn slukker deres tørst efter viden ved konstant at spørge og forsøge. På ingen tid lærer man så intensivt som i de første år af livet. En lille sund nysgerrighed, forskellige interesser eller forskningskræfter holder hjernen optaget selv hos voksne - fordi nye indtryk skal behandles.

6. Gossip tilladt

Sociale kontakter holder dig psykisk fit. Det behøver ikke nødvendigvis at være yderst intellektuelt. Også udvekslingen af ​​nyheder på Kaffeeklatsch optog gråcellerne. Så: lav en aftale!

7. Lav æselbroer

Alle har deres egne værktøjer til at huske tingene bedre. Kan du stadig huske æselbroer som "han, hun, den - a, s 'skal gå med!" Husk fra engelskundervisning? Så vil måske endda hjemmelavede rimmer hjælpe dig i hverdagen.

Hvis du er mere tilbøjelig til fotografisk hukommelse, kan du bruge dette med telefonnumre eller koder.

8. Bryd rutinen

Kører en ny rute til arbejde, iført uret på det andet håndled eller skriver med den forkerte hånd på prøve - det synes ikke at være fornuftigt i starten. Dog er hjernen påkrævet, og dannelsen af ​​nye forbindelser mellem hjernecellerne (med Synapses) stimuleres.

9. leve sundt

Regelmæssig motion i frisk luft, en afbalanceret kost og tilstrækkelig væske stiver ikke kun kroppen, men også sindet. Fordi kun hjernen kun virker ordentligt, hvis den er tilstrækkeligt forsynet.

Ud over visse proteinblokke indeholder vigtige næringsstoffer fedtstoffer og fedtholdige stoffer som lecithin og vitaminer. Sidstnævnte beskytter f.eks. Cellerne fra frie radikaler (A, C, E) eller understøtter hjernefunktionen (B-vitaminer).

I øvrigt kan en kortvarig mangel på koncentration skyldes en lille hypoglykæmi eller akut mangel på væsker.

10. Kom ud af hverdagen

I årevis har lignende hobbyer, samme job og en solid kreds af bekendte - monotoni sløvhed. Selvom hæmningstærsklen ofte er stor, giver innovationer i hverdagen større vitalitet i kontrolcentret. Gå på opdagelsesrejse og prøv noget nyt.

11. Tag stiften op

Gennem skrivning kan tanker fokuseres. Men mange mennesker blokerer det for at sidde foran et blankt ark. Du får en god start til at skrive gennem en dagbog. Dine egne oplevelser udtrykkes ofte bedst i ord.

12. Aldrig uden humor

Latter er befriende, sjovt og forbinder mennesker Men vidste du, at det virkelig kan udfordre sindet? Selv før kroppen bøjer med latter, har hjernen længe siden fanget slaglinjen. Og det er ikke så nemt.

For eksempel ender en given vittighed i sprogcentret, hvor det analyseres. Ved transport fra venstre til højre halvdel foretages sammenligningen om, hvorvidt følelser og indhold stemmer overens. Hvis dette ikke er tilfældet, finder hjernen det sjovt, motorcentret aktiveres og stimulerer latteret. Rart at "tænke" kan være så let og sjovt.

Del med venner

Forlad din kommentar