13 dieettips voor carnaval

Carnaval, carnaval, carnaval - het vijfde seizoen gaat elk jaar terug naar Duitsland. Voor die-hard dwazen is het een hoogtepunt van het jaar - ook in termen van eten en drinken: gehaktbal en Currywurst, snoep en Fettgebackenes, bier en schnaps. Totdat de carnevalsjeck met gevoelloze zintuigen en milde misselijkheid in bed valt.

Blijf in de stemming tijdens het carnaval

Het carnaval kan goed zijn voor de geest, maar hij doet het lichaam minder goed: om te beginnen met frituren met mayo, misschien een gehaktbal en dan een paar donuts. Om het glijden makkelijker te maken, een biertje en een betere schnaps voor een betere spijsvertering - proost! Met een donut, zes glazen bier, twee glazen limonade, twee schnapps, een gehaktbal en een curryworst met friet (in totaal 2207 kilocalorieën), is de gemiddelde energiebehoefte van een volwassene al gedekt - geen wonder dat veel Elferratsuniformen niet gesloten kunnen worden! Wanneer de dwaas 's avonds eindelijk in bed kruipt, heeft het lichaam veel te verwerken.

Dit is hoe je door de dwaze dagen komt

Wat bedoelen we met ons organisme? Hij moet nog steeds gezond en fit blijven op hoge leeftijd, zodat we nog steeds gelukkig en kleurrijk gekostumeerd kunnen deelnemen aan de drukte van de Jecken.

 • Veel drinken: veel mineraalrijk mineraalwater en minder alcohol houden ons in onze gedachten. Daarom moet na elk glas alcohol een glas mineraalwater worden gedronken. Dit vermindert de hoeveelheid geconsumeerde alcohol. Omdat alcohol de urineproductie verhoogt, verliest het lichaam vocht en mineralen. Een water dat rijk is aan mineralen, vooral natrium, verbetert de vochtbalans van het lichaam, voorkomt uitdroging en vult de verloren elektrolyten aan. Een truc die trouwens niet alleen geldig is voor carnaval.
 • Goed ontbijten: met een goed ontbijt geven we het lichaam een ​​goede basis om de dag te eindigen. Volkoren brood met een stevige maar magere topping, fruit of rauw voedsel, vers geperst sinaasappelsap en kwark of yoghurt maken je blij, vol en voorzien van veel vitamines en mineralen. Met zo'n begin van de dag, moet men zich minder zorgen maken over het bederven van lepels en frites - de gevolgen van voedselzonden worden tot een minimum beperkt.
 • Caloriebewust voor het feest: als je thuis een feestje hebt, bied dan mager voedsel aan zoals kipfilet of kalkoen in plaats van gehaktballen. De klassieke aardappelsalade verdrinkt vaak in mayonaise en moet plaatsmaken voor een frisse, kleurrijke salade of worden bereid met minder calorierijke verbanden. Vis is een gezonde en vetarme verrijking voor het buffet; Fruitsalade of rode gries zijn ideale desserts.

Dus je buigt voor een kater

Weet je dat? Op de ochtend na het carnaval, elke lichtstraal en elk geluid doet pijn, de keel lijkt droog en alleen bij de gedachte aan voedsel wordt weer heel anders. Koffie en wat aspirine moeten dan helpen om de kat te verdrijven en fit te worden voor de volgende ronde. Want jij maakt deel uit van de luidruchtige carnaval-activiteiten alcohol? Dan helpen de volgende tips u:

 • Zelfs als het niet bevorderlijk is voor de slanke lijn, helpt het tegen de kat: een vette voedingsbasis, bijvoorbeeld. B. varkensbuikel, vette schnitzel of frites. Omdat vet voorkomt dat alcohol in het bloed komt.
 • Drink een groot glas natriumrijk mineraalwater na elke alcoholbevattende drank: je drinkt minder alcohol, de vochtbalans verbetert en het lichaam droogt niet uit.
 • Pas op voor alcoholische mixdranken! Hun zoete smaak overschrijdt hun alcoholgehalte (ongeveer vijf tot zes procent). Daarom worden ze gemakkelijk onderschat en onredelijk genoten.
 • Wissel niet tussen verschillende soorten alcoholische dranken.
 • Eet altijd zoute snacks. Ze geven het lichaam mineralen die het verliest bij het drinken.
 • Tussenin, "haal diep adem". Zo wordt het gebrek aan zuurstof gecompenseerd door romp en bijbehorende stoffen.
 • Neem voor het slapen gaan 1-2 mg magnesium-bruistabletten in. Dit helpt hoofdpijn te voorkomen.
 • De volgende dag, een stevig ontbijt met rollmops, zure komkommers en een sterke bouillon, die het lichaam van veel mineralen voorziet, vooral zout, helpt.
 • Sommigen zweren bij katerymptomen op de homeopathische remedie Nux vomica.
 • En als de kat en het carnaval eindelijk voor dit jaar voorbij zijn, kan een fruitdag voor de slanke lijn geen kwaad
Deel met vrienden

Laat je reactie achter