22 tips för korrekt nagelvård

Många människor tittar på sina medmänniskor först på händerna och naglarna. Det är allt viktigare att hålla dina naglar regelbundet. Här är 22 värdefulla tips för hand och nagelvård. Med dessa tips är du uppdaterad om hur du behåller och rengör dina naglar ordentligt.

1. Fil istället för att klippa

Om du skär dina naglar med sax, bryter de lättare ut. Det är mildare att filma naglarna regelbundet. Om du föredrar att klippa naglarna, så bättre inte med nagelsaxar, men med nagelklippare (nagelklämma) eller en speciell nagelsnipper.

2. Undvik metallfiler

Även om metallfiler varar länge, bör de bara användas på mycket hårda naglar. Eftersom metallen inte smälter de förkortade naglarna, men grovdar dem - risken för brott och splittring ökar.

3. Låt sköra naglar försiktigt

Om du har sköra och splinterande naglar, använd en mjuk fil, som en sandpapirfil, en mineralfil eller en glasfil. Nackdel: Sandpappersfiler håller bara för några manikyr. Ju finare kornet på filingbladet, ju mildare nageln är förkortad.

Dessutom är det lämpligt att flytta filen endast i en riktning, för att inte riva spiken.

4. Fil smala naglar smala

Breda naglar kan begränsas visuellt genom att arkivera dem i en oval form. Detta sträcker nageln, vilket gör att den ser tunnare ut.

5. Underhålla nageln och nagelsängen ordentligt

För friska naglar kan du regelbundet nagla olja eller nagelkräm med cirkulära rörelser på nageln och gnida runt nagelbädden. Detta skyddar nageln och nagelbandet från att torka ut och riva.

6. Hem rättsmedel för naturlig hand och nagelvård

Om du letar efter ett billigt alternativ till dyra vårdprodukter eller en dyr manikyr kan du helt enkelt hjälpa dig själv. Eftersom det finns praktiska hemmetoder för vård av händer och naglar:

  • Citronsaft: Juice av en citron fungerar inte bara mot missfärgade naglar. Gnugga händerna med insidan av en citronskal mjuknar också händerna och renar huden. Varning: Applicera den sura vätskan endast i små doser.
  • Petrolatum, olivolja eller glycerin: För mer glans av naglarna och för en tillräcklig mängd fuktighetsgivande händer, gnugga dem med en av dessa produkter på morgnar och kvällar.
  • Castorolja: Mjuka och spröda naglar kan förhindras med en tesked ricinolja. Blanda oljan med lite citronsaft och applicera på fingrarna och nagelsängen. Naglarna blir fastare.
  • Gummihandskar vid borstning: För att undvika grov hud och spröda naglar orsakade av kemiska rengöringsmedel, bör du alltid bära gummihandskar vid rengöring.

7. Mjuka naglar

Mjuka naglar kan motverkas med nagelhärdare. Detta härdar naglarna, skyddar och tätar dem med närande ingredienser. Applicera dock endast vätskan på spikens främre del så att den undre spiken behåller sin elasticitet.

8. Tryck tillbaka nagelbandet på rätt sätt

Skärbenet ska endast försiktigt och försiktigt tryckas tillbaka med en bomulls- eller rosenträsklämma. Under inga omständigheter ska du skära halsbitar med sax, eftersom detta kan leda till skador och inflammation.

Tips: Om du mjuknar naglarna med vatten eller en nagelborttagare, är nagelbandet lättare att trycka tillbaka.

9. Innan du målar

Det är tillrådligt att inte ta ett bad eller applicera händerna innan du målar dina naglar. Eftersom naglarna sväller igenom vatten och drar tillbaka när det torkar igen, vilket orsakar att den applicerade färgen snabbt avskalas.

Du bör också avfetta naglarna, eftersom färgen inte klibbar annars. För detta ändamål är färgavskiljare eller alkohol lämpliga. Dessutom ska du ta bort eventuella nagellackrester helt innan du applicerar ny färg.

10. Skador på nagellack?

I denna fråga skiljer sig spöken. Några säger att nagellack hindrar nageln från att torka ut och skyddar mot yttre miljöpåverkan som rengöringsmedel eller andra kemikalier.

Andra anser emellertid att den frekventa tillämpningen av nagellack gör att naglarna blir gula, eftersom ingen luft kommer till dem. Dessutom har det visat sig att vissa nagellack innehåller cancerframkallande föroreningar eller allergiframkallande tillsatser.

Om du använder nagellack av kvalitetsprovade, certifierade naturkosmetik i måttlighet finns det ingen fara för naglarna.

11. Ta bort nagellacket korrekt

Vid avlägsnande av nagellack är det viktigt att alltid ta bort lacken från nagelbädden upp till nagelspetsen och inte tvärtom. Annars kan rester av färgen komma under näsan och orsaka inflammation.

Dessutom ska du alltid ta bort nagellack med fönstret öppet. Så är lösningsmedlets ångor bättre av.

Dessutom rekommenderas att arbeta på ett litet område. Det innebär att du verkligen ska applicera nagellackfjernare bara på nageln och bör spara den omgivande huden.

12. Finns det en omhändertagande / mild nagellackfjernare?

Att det är känt att det är känt att det innehåller acetonhaltig nagellackfjernare. Men även acetonfria avlägsnare är inte vårdprodukter. De innehåller alla lösningsmedel som avfettar nageln och huden. Därför är det lämpligt att gnugga händerna med en oljig grädde efter borttagning av nagellack.

13. Vad ska man göra med spår i naglarna?

Lång- eller tvärspår i nageln uppträder ofta speciellt på fötterna, men kan också förekomma med naglar. I det här fallet har förutom ytterligare vård visat ett så kallat Ridge Filler (spårfyllare) sitt värde.

Detta är ett slags nagellack som strömmar i ojämna områden i nageln och därmed visuellt nivåer. Många spårfyllmedel innehåller näringsämnen näringsämnen.

14. Underbeläggning som nagelprimering

Innan du applicerar nagellack, bör du applicera en basecoat eller ett injektionsfyllmedel. Båda metoderna garanterar en jämn nagelyta, så att färgen kan spridas jämnare och håller sig bättre.

Dessutom skyddar en baslack mot missfärgning av naglarna genom färgen. Det bör emellertid noteras att basbeläggningen eller spårfyllnadsmedlet först måste torkas fullständigt innan den aktuella nagellacket kan appliceras.

15. Börja med tummen

Vid målning av naglarna är det alltid fördelaktigt att alltid måla tummen först eftersom det tar längst att torka på grund av sitt stora område.

16. Hur man bäst kan lagra nagellack

För att förhindra att nagellacket torkar ut, bör det förseglas tätt efter användning. Det är emellertid viktigt att rengöra stängningsbrunnen, annars kan den hålla fast och då vara svår att öppna.

Förvaringsplatsen är mörk och coola rum. Men det betyder inte kylskåpet! Där svalnar färgen för mycket, det blir visköst och splinter av tidigt.

17. Vad ska man göra om lakans stängning limmas?

Om tråden eller stängningen av nagellack är limd, kan du hålla den under rinnande varmt vatten. Därefter öppnar han lätt igen. Naturligtvis är det bättre att rengöra förslutningen med nagellackfjernare efter varje användning.

18. Vad hjälper till med viskös nagellack?

Tjock nagellack kan återförslutas med en tunnare färg. Tillsatsen av tunn flytande klarlack kan sätta nagellacket i flytande tillstånd igen.

I inget fall är denna nagellackfjernare, eftersom det förstör färgens struktur och därmed avsevärt minskar kvaliteten.

19. Snabbtorkning för dem som bråttom

Målade naglar torkar inte snabbare när du andas och blåser - tvärtom: På grund av fukt i andetaget torkar färgen sämre. Det är också inte tillrådligt att torka naglarna eller virvel runt händerna eftersom luftblåsorna orsakar vågor i färgen.

För snabbtorkning:

  • extra snabbtorkande sekunder nagellack
  • speciella torra sprayer
  • Snabbtorkande droppar

20. Smarta naglar

Breda naglar syns visuellt smalare, när man målar en tunn remsa på spikens yttre sidor utelämnas.

21. Är konstgjorda naglar skadliga?

Oavsett om gel naglar eller plast täcker - dessa artificiella exemplar gör inte de riktiga naglarna på lång sikt. Eftersom när inget mer syre kommer till nageln blir det mjukare och mer poröst och kan inte längre skydda nagelbädden från bakterier.

Dessutom kan mellan äkta och artificiella nagelhålor bildas, i vilka svampar och bakterier kan tränga in. Dessa kan orsaka nagelsvamp, missfärgning eller infektion i nageln eller nagelbädden.

Även en kontaktallergi kan uppstå, som kännetecknas av en rödaktig, kliande och blåsande hud runt nageln.

22. Naglar bryr sig om nagelbettning

Vissa människor tuggar på sina naglar i händelse av stress eller nervositet. Detta verkar inte bara försummas, men kan också leda till skador och inflammation.

Att applicera en speciell blandad med bittera ämnen vätska från apoteket kan hjälpa till här. Den bittra smaken gör en medveten om sin dåliga vana och slutar tugga.

Dela med vänner

Lämna din kommentar