5 sfaturi împotriva bluesului din noiembrie

Zilele devin mai scurte, iar serile mai lungi - sezonul întunecat a început. Cu cât sunt mai întunecate zilele, mizerabilul este starea de spirit pentru mulți oameni. Fenomenul poate fi explicat cu ușurință: dacă lipsește lumina, starea noastră de spirit intră în pivniță. Anotimpurile și vremea nu pot fi schimbate, dar cu trucuri mici pot fi păcăliți starea de spirit scăzută.

Omul are nevoie de lumină pentru binele său

Cu cât sunt mai întunecate zilele, cu mai puțină dispoziție. "Novemberblues" este denumită în mod obișnuit "Sufletul adânc", în care mulți oameni sunt în prezent. Studiile au arătat că în Europa Centrală, aproximativ zece la sută din populație în timpul iernii suferă de simptome precum oboseala, lipsa de energie, lipsa de concentrare și pofta de carbohidrați.

Defecțiunea este schimbarea condițiilor de iluminare. În întuneric, glanda pineală eliberează melatonina, un hormon care provoacă somn, care este defalcat de lumină. Dacă luminozitatea lipsește, nivelul melatoninei rămâne ridicat, iar starea de spirit scade la zero. Studiile au arătat că eliberarea nocturnă de melatonină este prelungită cu aproximativ o jumătate de oră în timpul iernii, comparativ cu vara.

Datorită nivelului scăzut al soarelui, este produsă prea puțin serotonină mesager dependentă de lumină, care are un efect de îmbunătățire a dispoziției. Producția de serotonină este stimulată de unele alimente, cum ar fi bananele, nucile, dar și ciocolata. Prin urmare, chiar și în sezonul întunecat al poftelor pentru dulciuri.

Fugiți de starea de spirit scăzută

Pe măsură ce întunericul cade, mulți oameni își întrerup activitățile sportive în aer liber. Dar: nu trebuie să renunți la mișcare în niciun caz. Dacă vremea permite, ieșiți în natură și respirați aerul curat. Acest lucru promovează, de asemenea, apărarea organismului și stimulează sistemul imunitar! În special în toamnă sunteți deosebit de vulnerabili la boli datorită vremii inconfortabile.

O plimbare ajută și împotriva dispoziției, chiar și atunci când cerul este acoperit de pânză. Într-o zi de iarnă cu zăpadă, există o intensitate a luminii de 1.000 de lux dimineața și chiar până la 3.000 de lux la prânz. În camerele de interior, totuși, obțineți doar 100 până la 300 de luxuri, însă dacă preferați să rămâneți în sală de sport: De exemplu, baschet, squash, badminton, tenis sau volei oferă o mulțime de varietate, o mulțime de exerciții și epuizare în confortul epuizării.

experiențe Oraș

Vreme norocos? Plictiseala in fata televizorului? Nimic din scaunul drăguț - în viața plină a orașului. Piață de Crăciun și vin fiert, concerte, muzicale - puteți găsi o mulțime, unde puteți merge cu prietenii sau singuri. O varietate de concerte oferă, de exemplu, bisericile pentru Advent și Crăciun.

De asemenea, frumos: o noapte de film confortabilă. Snuggle în scaune de pluș, popcorn nibble și ceas filme răutăcios sau majorete pe scene de acțiune. Nu contează ce faceți: fiecare activitate ridică starea de spirit, construiește mai mulți hormoni de fericire (endorfine), ceea ce ne face mai avertizați față de riscuri și încrezători în sine.

experiențe wellness

Doar tratați-vă cu ceva frumos și răsfățați: masajul ayurvedic cu ulei de corp, sauna, manichiura sau un masaj al picioarelor nu numai că aduc relaxare, ci și ne afectează mintea.

Parfumurile fac și ceva pentru buna noastră dispoziție. Uleiul de bergamot și iasomie din lampa de aromă stralucesc starea de spirit. Câteva picături din lampă de parfumare fac gândurile tulburi repede "devorate".

Alte opțiuni:

  • o baie în lapte și miere și muzica preferată
  • o plimbare cu cărucior, urmată de o cină de lumânare
  • Cuddling la lumina lumânărilor și cacao fierbinte pentru micul dejun.

Statisticienii spun că majoritatea copiilor se nasc în iulie. Sigur, căci toamna lasă atât de mult timp pentru a fi împreună.

Chiar și pentru o stare bună

Gândurile pozitive și constructive reprezintă o condiție prealabilă importantă pentru sentimentele și acțiunile noastre de schimbare. Putem face multe pentru noi înșine:

  • Luați-vă responsabilitatea pentru propria dvs. dispoziție
  • pentru a face conștient ceva bun
  • te simti bine si fii activ

Îmbrăcămintea sau accesoriile colorate aduc culoare în viața de zi cu zi: purtați doar culori vii pentru o stare bună. Tulburările de tonic și portocalele sunt deosebit de bune; Verde și roșu inspiră emoție și creativitate și vă garantează apetitul.

Important: Oricine este constant deprimat, deprimat sau chiar deprimat trebuie să-și viziteze medicul de familie.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul