6 anti-aging tips för huden

Vår hud blir synlig när vi åldras, det ändras under livet. Men hur snabbt hon åldras är väldigt annorlunda från person till person. Å ena sidan är det genetiskt bestämt, å andra sidan är det också beroende av yttre faktorer, såsom vår livsstil. Liten sömn och mycket stress kan sätta huden. Med några små tricks kan anti-aging enkelt integreras i den dagliga rutinen. Eftersom vacker hud är övervägande inte en fråga om ålder, utan om vård.

Fria radikaler främjar hudåldring

För att uppnå de önskade effekterna med anti-aging, bör huden vara försiktigt näring och väl skyddad före de första tecken på åldrande. I princip är det lämpligt att undvika ökad bildning av fria radikaler så mycket som möjligt.

Eftersom fria radikaler kan främja åldrandet av huden och eventuellt till och med påskynda. De anfaller skyddsmembran och proteiner och skadar det genetiska materialet genom att dela upp bindningen mellan baserna och attackera kroppscellerna. De skadade hudcellerna kan åldras snabbare.

6 värdefulla anti-aging tips för vacker hud

Med följande tips fortsätter huden att vara ung längre och du kan effektivt förhindra för tidig hudåldring.

1. Drick mycket

Idealiskt, beroende på fysisk ansträngning, mellan 1, 5 liter och 2, 5 liter vatten dagligen, alternativt sockerfria teer. För när vi törstar, drar kroppen vätskan ur huden, vilket gör vår hud torr och skör och förlorar synligt sin vitalitet och friskhet.

2. Balanserad och hälsosam kost

Speciellt i grönsaker och frukter är många vitaminer som vår kropp behöver desperat och samtidigt kan främja god hälsa. Socker och fetter, som huvudsakligen ingår i sötsaker, har negativa effekter på kroppen och även på hälsan.

Förresten: Antioxidanter anses vara små och naturliga mirakelprodukter för att upprätthålla en hälsosam, vacker och fast hud. De ingår, till exempel, i olivolja och många typer av frukt som

  • Acerola körsbär
  • apelsiner
  • Kiwis

En balanserad kost innehåller även fisk och kött. Klara måltider är dock tabu.

3. Minska stimulanterna

Alkohol avlägsnar vatten från kroppen. Att dricka alkohol kan orsaka dilatering av dermaskärlen. Med ett överskott av alkohol kan vener på huden brista. Av denna anledning bör alkohol endast konsumeras i måttlig utsträckning. Vem helt avstår alkohol, gör hans kropp och hud till en stor fördel.

Nikotin är också ett av stimulanserna som kan påskynda hudens åldrande. De som röker tenderar att ha ett mer riskfyllt sätt att få rynkor runt sina munnar, vilket också är resultatet av processen att dra på sig cigaretten vid rökning.

Dessutom begränsas hudkärlen av nikotin och hudcellerna kan inte längre levereras väl med blod, vilket också minskar syretillförseln. Huden är då ofta inte rosenröd men blek och blek. Det är tillrådligt att avstå från att röka för kroppens, hälsa och utseende. Dessutom leder alkohol och tobak till ökad bildning av fria radikaler.

4. Sport

Genom rörelse kan vi forma och tona våra kroppar. Övervikt kan undvikas genom daglig träning, vilket kan minska risken för hjärtinfarkt eller stroke avsevärt.

Regelbunden träning håller inte bara vår kropp passande utan också vårt sinne. Huden levereras bättre med blod genom träning, så att det ser ut stramt, rosigt och friskt.

5. Skydd mot intensiv solljus

Ljust solsken ger oss ett gott humör. Men överdriven solning kan leda till för tidig åldrande. Så att vi verkligen kan njuta av solen utan ånger, behöver vår hud tillräckligt med UV-skydd. Detta gäller naturligtvis också ens när du solar i solariumet.

För övrigt glömmer vi ofta att skydda våra händer från solen. Det är väldigt viktigt för våra händer, eftersom de kan vara små förrädare: du kan se den äkta ålder vanligtvis först. Praktiskt är handkrämer som har integrerat ett UV-skydd.

6. Skötselvård

Vår hud har redan en naturlig skyddande beläggning, den hydrolipida filmen. Detta motverkar externa aggressorer som bakterier och samtidigt säkerställer en smidig hudyta.

Men aggressiva kosmetika och vårdprodukter kan förstöra hudens naturliga skyddsklädsel. Därför bör endast hudanpassade kosmetika användas, helst fritt från dofter och konserveringsmedel.

Förutom en mild vård är det allt och allt för att ha en snygg hud för att få det avskalat på kvällen varje dag. Annars kan porerna i huden blockeras. Speciellt på natten regenererar huden och bör därför noggrant rengöras av porer före sömnen. Då står ingenting i vägen för sk skönhetssömn.

Dela med vänner

Lämna din kommentar