8 sfaturi împotriva mătreții

Mulți cunosc problema enervantă: hainele întunecate sunt tabu - pe ele, și anume, scânturile luminoase, care se înrăutățesc constant de pe scalp, mai ales bune. Mătreața este deranjantă din punct de vedere cosmetic, dar de regulă este inofensivă. Deoarece scalpul - ca și restul pielii - este supus unui proces constant de reînnoire. În mod normal, celulele pielii noi durează aproximativ 4 săptămâni pentru a ajunge pe suprafața pielii și să fie respinse acolo ca o matretă. Acest Abschilferung este, prin urmare, normal, dar poate să apară mai frecvent în anumite tulburări sau boli. Reînnoirea continuă a celulelor și respingerea mai rapidă a celulelor excitat pot duce la mătreață, dintre care unele pot fi văzute cu ochiul liber.

De ce apare matreata?

Mătreața poate fi cauzată de factori foarte diferiți - declanșatorii în detaliu nu pot fi adesea clarificați. Cauzele includ o predispozitie ereditara, tendinta de crestere a productiei de sebum (seborrhea), fluctuatiile hormonale, stresul, conditiile climatice (de exemplu, uscarea aerului in timpul iernii) sau pur si simplu ingrijirea gresita a parului. Dar chiar și o ciupercă de drojdie numită Pityrosporum ovale poate duce la răul enervant.

Pe scalp - precum și pe toată pielea - există ciuperci și bacterii care sunt esențiale pentru un climat sănătos pentru piele. Ele sunt păstrate în echilibru printr-un sistem de control sofisticat. Cu toate acestea, sub influența anumitor factori, creșterea fungului de drojdie poate crește necontrolat. Ciuperca prosperă foarte bine atunci când glandele sebacee produc mult sebum.

8 sfaturi împotriva mătreții

Pentru a controla creșterea superioară cu ovalul Pityrosporum, numai lupta împotriva cauzei - această ciupercă de drojdie ajută. În acest scop, există șampoane speciale de degresare în farmacii care conțin agenți care contracarează creșterea ciupercilor. Rata ridicată de recidivă în tratamentul matreții este o problemă majoră, motiv pentru care se recomandă să se ia un curs (de două ori pe săptămână timp de 3 până la 5 minute în decurs de aproximativ 4 săptămâni) și apoi să se utilizeze preventiv (o dată pe săptămână până la jumătate de an).

Între fiecare tratament, părul este spălat cu un șampon normal, foarte blând. Spre deosebire de alte boli fungice ale organismului, ciupercile de drojdie care produc matreata sunt sigure si non-contagioase. Cu toate acestea, ar trebui să se facă ceva:

  1. Clătiți bine șamponul. Evitați apă prea fierbinte atunci când vă spălați părul și uscați la cald prin suflare, ceea ce irită scalpul chiar mai mult. Dacă este posibil, lăsați părul să se usuce în aer liber. Periajul obișnuit distribuie sebumul din pielea capului - și astfel îi lipsește drojdia de mâncare.
  2. Chiar dacă scalpul se prăjește, este important să evitați zgârierea. În cel mai rău caz, poate altfel să ducă la răni, care pot provoca inflamații și infecții ale scalpului.
  3. Căile de atac agresive care irită scalpul ar trebui să fie complet evitate.
  4. Evitați stresul cât mai mult posibil sau cel puțin reduceți-l, deoarece poate fi mai ușor să faceți mătreața în "momentele de stres".
  5. Reduceți alimentele zaharoase, deoarece zahărul poate favoriza creșterea ciupercilor.
  6. Pentru samponarea șampoanelor simple cu mătreață sunt potrivite, care au un efect de hidratare și împiedică formarea crescută de celule noi. Întotdeauna utilizați un șampon ușor. Motivul: Șampoanele anti-mătreață deseori usucă scalpul și, astfel, măresc mătreața. Prin urmare, nu utilizați în mod constant!
  7. Soarele ajuta împotriva mătreață - permiteți astfel mult aer proaspăt pentru piele și păr.
  8. Și altfel: Încercați să luați săruri de Schuessler - zilnic 20 comprimate Nr. 8 clorat de sodiu; Papadia de ceapă sau de ceapă (de 3 până la 5 ori pe zi, 1 cană) vă susțin metabolismul părului. Bucurați-vă zilnic de un masaj al capului - un scalp bine perfuzat dezvoltă mai puțină mătreață.

Din cauza matreții pentru medic?

Mătreața poate fi de obicei tratată bine de sine. Cu toate acestea, dacă scalpul dvs. este inflamat, înroșit, umed, acoperit cu cruste sau chiar pierzându-vă părul, consultați dermatologul. De asemenea, modificările de piele simultan în alte părți ale corpului sau în cazul în care mătreața nu poate fi controlată cu un șampon ar trebui să ducă la o vizită la medic.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul