Miste vekt og bygge muskler med aminosyrer

Spesielt med idrettsutøvere er et ekstra inntak av aminosyrer veldig populært. For muskler å vokse raskere og til slutt overleve, anses proteiner også å være ansvarlige. Kroppsbyggere eller konkurrerende idrettsutøvere, for eksempel, ønsker å fremme muskelvekst og muligens forbedre treningsresultater ved å spesifikt ta visse aminosyrer.

Fremme muskelvekst

I mange tilfeller tilbyr ulike handelsfolk atleter pulver og drikke med løftet om at deres muskler vil spire fra aminosyrene de inneholder. Aminosyrer er avgjørende for kroppen, men ikke mirakelmedisiner. Uten trening kan aminosyrer ikke fremkalle ønsket muskel.

Den rette kombinasjonen av aminosyrer i tilstrekkelig konsentrasjon kan imidlertid være ganske støttende. Spesielt etter intensiv trening, er kroppen belastet mye høyere enn før. Umiddelbart etter en slik stressfase kan kroppen absorbere omtrent tre ganger mengden aminosyrer i muskelen enn før. I regenereringsfasen skal alle nødvendige aminosyrer være tilstede i blodet for å muligens støtte positiv muskelvekst.

Aminosyrer og kondisjon

Like etter treningen ville idrettsutøvere finne det en ideell tid å legge til aminosyrer i kroppen. Selv før du trener, kan det være nyttig å ta ekstra aminosyrer for å forsinke tidlig tretthet. Eksperter anbefaler imidlertid at du tar næringssupplement under nøye kontroll og sjekker aminosyreprofilen som er inkludert.

Samtidig er det tilrådelig å drikke rikelig med vann med inntak av aminosyrer, fordi kroppen ikke kan bruke proteiner i for stor mengde. Disse blir deretter utskilt som urea gjennom nyrene. For ikke å belaste nyrene unødvendig, i tillegg til å støtte deres funksjon, bør kroppen gis et økt nivå av væske samtidig.

Miste vekt med aminosyrer

Ikke bare for muskelbygging, men også for å miste vekt, spiller aminosyrer en viktig rolle i de ulike prosessene i kroppen. Visse aminosyrer kan muligens stimulere organismen til å produsere hormoner som kan bidra til fettforbrenning. Men som nevnt under muskelbygging, bør det ikke forventes noen sorcerer når man tar av aminosyrer.

For vekttap kan aminosyrer hjelpe til med nøyaktig dosering. Forutsetningen for å miste vekt permanent og omdanne fett til muskelmasse, er imidlertid fortsatt fysisk trening og en endring i kostholdet. Aminosyrer, som kan ha gunstige effekter på vekttap, kan administreres enten direkte til kroppen som en mat eller som et kosttilskudd i pulver eller tablettform.

Carnitin fra syntesen av aminosyren lysin er spesielt populær for å miste vekt. På den ene siden kan karnitin fremme muskelvekst, men samtidig påvirke brennstoffet av fettreserver i kroppen positivt. I tillegg teller aminosyren arginin, som sammen med lysin kan støtte veksthormonet. Dette omdanner søvnfett til energi under regenereringsprosessen.

Feil av sult påvirket?

Aminosyren fenylalanin kan ha en effekt på et hormon i mage-tarmkanalen, kalt cholecystokinin. Dette er involvert i følelsen av satiation, som også kan påvirke følelsen av sult.

Også i skjoldbruskkjertelen produseres ulike hormoner, som også tar over oppgaver i vekttap. For dette formålet blir disse hormonene stadig beriket til blodet. Dermed fører de til en økning i temperaturen i kroppen, til en økning i kardiovaskulærsystemet og en forfremming av fett tap og dermed også til en økning i basal metabolsk hastighet. I tillegg til jod er aminosyre tyrosinet avgjørende for at disse viktige hormonene skal danne i skjoldbruskkjertelen.

Konklusjon: Også innen næring og vekttap er det nødvendig for kroppen at han regelmessig mottar alle nødvendige aminosyrer i tilstrekkelig mengde.

Del med venner

Legg igjen din kommentar