Acne Tarda - som hjälper till med akne i åldern

De som lider av akne behöver inte nödvändigtvis vara i puberteten och vara samma ålder som en tonåring. Den så kallade acne tarda är en form av akne, som förekommer huvudsakligen mellan det 30: e och 45: e livet och kallas även Altersakne. De flesta kvinnor påverkas av senil akne. Även om det finns stora skillnader mellan akne tarda och den så kallade puberteten acne, kan konsekvenserna för den drabbade personen vara densamma. Ofta lider de kraftigt av finnorna, både fysiskt och mentalt.

Acne i en mogen ålder

Många kvinnor känner till problemet: Just före början av sin tid meddelar detta redan i form av finnar och rodnad på näsan, hakan och kinderna. Många kvinnor på 30-talet lider av dessa sjukdomar, men inte bara före sin tid. Varför fler och fler kvinnor måste lida av akne tarda är inte tydligt bevisat.

Faktum är emellertid att hudens talgkörtlar bara producerar för mycket talgummi, vilket gör att porerna övergrover skadedjur. Hudens porer blockeras därmed och så småningom bildar skarvar och finnar.

Ändrar akne: känner igen orsaker

Det finns en mängd olika sätt som kommer som en orsak till senil akne i fråga. Bara stress, en obalanserad kost och mental stress kan också leda till hormonfluktuationer och i slutändan visa sig vara orsaker till akne tarda. Hormonella fluktuationer, som vid övergången till klimakteriet eller klimakteriet, kan också påverka huden.

Men även allergier, speciellt matintoleranser och eventuella biverkningar av mediciner kan betraktas som orsaker till akne tarda. I slutändan kan emellertid en ärftlig predisposition leda till den orena huden.

Behandla akne tarda

Även om akne Tarda uppträder endast lätt eller bara på vissa dagar, bör finnarna klargöras av en hudläkare. Han bestämmer då lämplig behandling. Beroende på svårighetsgraden av akne kan antibiotika behöva appliceras internt, i milda fall kan krämer som innehåller antibiotika förbättra hudens tillstånd.

Förutom medicinsk behandling kan kosmetiska behandlingar också slappna av och förbättra huden. Manuell rengöring kan ta bort täppta porer från insättningar. En ljus bestrålning med färgat ljus eller även en så kallad hudskurning av en mikrodermabrasion kan tillhöra de möjliga behandlingarna i Kosmetik.

Blommande och purulenta finnar bör öppnas uteslutande av läkare eller kosmetologer. Under ingen omständigheter ska den drabbade personen trycka sig själva, eftersom faran är stor som gör akne värre. Fingrarna eller händerna kan bära mer bakterier i huden.

Hudvård

Det är viktigt i varje fall en typ och hud lämplig vård. Eftersom akne tarda uppträder alltmer hos kvinnor som tenderar att torka huden ändå är det vettigt att hålla huden försiktigt och fuktgivande. Endast när fuktigheten är tillsatt i huden kan den naturliga hudspärren vara helt funktionell och skydda huden från bakteriell attack. En akne tarda borde aldrig använda traditionell tvål. Natriumlauret eller laurylsulfat som finns i tvålen och tvättmedel kan främja bildandet av svarta hudar.

Även rena krämer rekommenderas inte för vård i Altersakne. Eftersom fettämnena kan stänga talgkanalerna, vilket bör undvikas i alla former av akne. Dessutom är huden onödigt attackerad av aggressiva kosmetika och vårdprodukter, och hudbarriären är därmed mer permeabel, vilket igen bakterier kan tränga in i huden.

Med kosmetika för senil akne

Förutom den riktade behandlingen av akne tarda, är det lämpligt att vid sidan av vård av huden använda endast kosmetika som är lämplig för känslig och känslig hud. I samråd med hudläkaren eller i lättare former av senil akne i samråd med kosmetologen har kosmetika som berikats med vitamin A eller fruktsyror visat sig särskilt väl för vård av huden i akne tarda.

Många kvinnor i åldern 30 år är särskilt entusiastiska över behandling med fruktsyror, eftersom fruktsyror kan uppnå två effekter: För det första kan akneplagd hud lindras och uppnå synliga effekter, eftersom grova pormönstret kan raffineras och inflammation kan läka snabbare. Å andra sidan kan preparat som innehåller fruktsyra också hjälpa till med fina rynkor. Det är bäst att vända sig till en skönhetssalong för professionella behandlingar med fruktsyror. För hemvård rekommenderas produkter med 8% fruktsyrahalt.

Acne Tarda och smink: är det bra?

I motsats till den allmänna tron ​​att smink är ett tabu i akne, kan hudvänlig smink uppnå två effekter. Under dagen skyddar smink huden mot andra yttre påverkan som möjliga skadliga miljöpåverkan.

Dessutom kvinnor som lider av akne känner sig bättre med en maskering smink eller kamouflage. Det är dock särskilt viktigt i Altersakne, utanför huden på kvällen.

Dela med vänner

Lämna din kommentar