Nåværende ernæringsmessige trender

Hvilke krav gjør vi av det perfekte kostholdet? Den må være enkel, raffinert og rask til å forberede, sunn, rik på vitaminer, fiber og samtidig lavt i kalorier, sukker og fett. Og i en alder som først og fremst er preget av stress, hektisk rush og konstant mangel på tid. Det faktum at vårt daglige brød, dietten, ser ut til å bli stadig viktigere, er vist av mange TV-programmer som utelukkende dekker temaene mat og mat. Mälzer, Lafer & Co. underholder tusenvis av seere hver uke og gir informasjon om sunne, eksepsjonelle ingredienser, sofistikerte oppskrifter og enkel forberedelse - med det formål å bringe variasjon i hverdagen og fremfor alt å konsolidere bevisstheten om sunn ernæring.

Fortell meg hva du spiser, og jeg forteller deg hvem du er

Denne uttalelsen blir stadig viktigere. I mellomtiden kommer helse og velvære først. Hva betyr det, det sunne og balansert kostholdet og hvordan ser det ut i fremtiden. Hvorfor er hyllene i supermarkedet med klare måltider blitt større, utvalget varierer mer og mer?

Utviklingen for fersk mat fra de kjølte hyllene eller økologiske produkter bør ikke ignoreres. Et eksempel: Drikkbar frukt fra flasken. Smoothies består bare av frukt uten sukker og vann, og de inneholder nøyaktig det anbefalte daglige kravet til frukt. Denne utviklingen vil fortsette å utvikle seg i fremtiden: frisk, sunn mat som kan kjøpes ferdig og spises umiddelbart med en god samvittighet.

Hvor går kulinarisk reise?

Hurtigmat eller organisk? Er det egentlig bare et spørsmål om systematisk å undersøke god smak, ukomplisert hastighet eller til og med vår helse? Hjertet i sjokoladesaus, geitostsorbet eller granatepleandebrystet i granatäpple har lenge ikke vært noe nyt på menyen.

Internasjonale mattrender og oppskrifter fra hele verden er lett tilgjengelige takket være Internett, matchende ingredienser, eksotisk og ekstraordinær mat bringes nesten daglig i luften i de tyske supermarkedene.

Molekylær inspirert eller sunt?

Den molekylære kjøkkenet har opplevd en ekte hype i flere år. Juan Amador og Ferran Adrià er navn som har formet denne nyskapende forberedelsen og den nye opplevelseskolen. Tilberedning gjøres med Calazoon, kalsiumlaktatglukonat og tilsetningsstoffer som alginater i fysisk-kjemiske prosesser. Foreløpig beskriver den sveitsiske Martin Suter i sin roman dette temaet og de afrodisiakanske smaksopplevelsene mellom erotikk og sensualitet. Enten man fortsatt kan snakke om bevist matlaging eller moderne kunst, er spørsmålet. Det er klart at oppfatningen av spesiell mat og opplevelsen under måltidet er tydelig i forgrunnen, og det fortsetter å være fokusert.

En lignende trend oppleves av den såkalte funksjonelle maten, mat med ekstra helsemessige fordeler. Begynner med probiotika i yoghurt, noe som positivt påvirker tarmfloraen, smør som ikke inneholder kolesterol og lite fett, brødet som beskytter mot osteoporose. Flere og flere matvarer inneholder melkesyrebakterier, essensielle omega-3-fettsyrer eller antioksidanter som sies å øke immunforsvaret, bekjempe frie radikaler og øke generelt trivsel. Det viktigste er at maten inneholder helse komponenter som positivt påvirker den nåværende helsevesenet.

Del med venner

Legg igjen din kommentar