Akupunktur: behandlingsforløb

I en akupunkturbehandling behandles patienten med tynde særlige nåle, som indsættes i huden på visse steder. Disse akupunkturpunkter ligger langs bestemte linjer, kaldet meridianer (sammenkoblinger), som tillader en tilknytning til bestemte organer. Valget af punkterne og typen af ​​nåle (deres størrelse og deres vægt) er terapeutens opgave. Ud over en akupunkturbehandling, som i praksis foregår - normalt liggende - kan selv små nåle med plaster fastgøres på en sådan måde, at de kan bæres over længere tid (permanente nåle).

Stimulering ved elektriske strømme

Derudover er det muligt at stimulere akupunkturpunktet ved at dreje nålen eller ved elektriske strømme ud over blot at gennembore nålen. Efter en lille indledende punkteringspine føler patienten efter en tid en kedelig følelse af tyngde eller varme i de behandlede områder, nogle gange en slags elektrisk prikken på punkteringsstederne.

Traditionel eller ikke-specifik akupunktur?

Stabbing og opvarmning / brænding, sådan kan det kinesiske udtryk zhen jiu oversættes til tysk. Det stammer sandsynligvis fra, at akupunktur altid blev udført sammen med moxibustion. Men selv med de eksklusive "nåle" føler patienten næsten altid varme efter at en af ​​akupunkturnålene er blevet indsat. Den første lille smerte forsvinder normalt, varmen forbliver. For at intensivere effekten opvarmer læger og alternative praktiserende læger ofte, laser eller sonikere nålene.

Som patient stoler man på, at terapeuten ved præcis, hvor man skal placere nåle. Det gælder stadig. Men undersøgelser viser: Det er ligegyldigt så meget, at det er stablet korrekt på bestemte punkter, en effekt er også tydelig i "tilfældigt stikkende".

  • Ifølge traditionel kinesisk akupunktur er kroppen gennemkørt af energikanaler, meridianerne. I det strømmer krop Qi - en form for livskraft eller ophidselse, ofte omtalt som livsenergi. På flere punkter åbner disse meridianer gennem huden ved akupunkturpunkterne. Ved piercing med nåle forsøger lægen at påvirke energiflödet i meridianerne og kompensere for et overskud eller mangel på qi. 361 akupunkturpunkter er kendt, men kun omkring halvdelen er stablet med nåle.
  • I ikke-specifik akupunktur - også kaldet minimal akupunktur eller sham akupunktur - gennemsøges nålene ikke direkte på de relevante behandlingspunkter i huden. I undersøgelsen af ​​Techniker Krankenkasse blev klassisk og ikke-specifik akupunktur sammenlignet med en gruppe på 900 patienter. Der var ingen forskel i lændepine og migræne, begge hjalp. Undersøgelserne giver også lignende resultater til øreakupunktur.

øreakupunktur

Denne særlige form for akupunktur er en uafhængig metode, der bruger nåle, men går ud fra, at forskellige områder af øret er tildelt bestemte organer, og i sidste ende er hele kroppen projiceret på auricleen. Da de over 100 akupunkturpunkter i øret er meget tæt på hinanden og er meget følsomme, er det nødvendigt at punktere piercing med ekstra tynde nåle.

Talrige læger og uddannede naturopater anvender øreakupunkturen. I sin nuværende form er det kun 40 år og går til den franske læge. P. Nogier tilbage. Men allerede i Kina var først i 1. århundrede f.Kr. Omkring 20 akupunkturpunkter på auricleen nævnes. Hippocrates kendte også individuelle reaktionspunkter på auricleen.

Øreakupunktur er normalt mere intens og hurtigere end traditionel akupunktur. De bruges i akutte sygdomme og som smertebehandling, såvel som i afhængighed og følelsesmæssige lidelser. Interne og især kroniske sygdomme er sværere at behandle med øreakupunktur end med kropsakupunktur.

Del med venner

Forlad din kommentar