Depression på arbejdspladsen

Høj arbejdsbyrde og frygt for ledighed kører flere og flere arbejdere ind i depression og handicap. Statistikker viser, at i 2012 ophørte næsten halvdelen af ​​de tidlige pensionister med at arbejde på grund af psykiske problemer - depression var den vigtigste årsag. Depression og andre følelsesmæssige klager spiller også en stadig vigtigere rolle i sygeorlov: de er nu den næst hyppigste diagnose af al sygepleje. Siden 2000 er antallet af tabte dage på grund af depression steget med næsten 70 procent. I 2013 var 7, 1 procent af alle dage fraværende depression. Statistisk set manglede hver eneste medarbejder en dag på grund af sygdommen.

Deprimeret i det daglige arbejde

Selvom den årlige sygefravær er faldet i gennemsnit siden midten af ​​1990'erne, stiger antallet af psykisk sygefravær. Meget af denne psykiske sygdom skyldes depression.

Af frygt for ikke at komme bag jobbet og endda tabe jobbet, går mange mennesker på arbejde, selv når de er skadede. De bliver ikke syge, selvom de faktisk har brug for tid og hvile for at komme sig. De fysiske klager ignoreres simpelthen. Kroppen, som under alle omstændigheder er ramt, udsættes for permanent stress på grund af pres på tid og ydeevne på arbejdspladsen. Som følge heraf er medarbejderne svært ved at koncentrere sig, og arbejdsstedet vokser. Denne udvikling er endnu en grund til at gå på kontoret på trods af feber og smerte. En ond cirkel opstår.

På et tidspunkt kan de berørte arbejdstagere ikke længere opfylde præstationsbehovet, og psykiske sundhedsproblemer tilføjes de fysiske lidelser. Faren for at gribe ind i depression er nu givet. I hvert fald er en sygeorlov uundgåelig.

Hvorfor gør arbejdet dig syg?

Det stadigt voksende antal depressive sygdomme har mange grunde. Teknologier som internettet eller mobilen har ændret omfanget af arbejde og arbejdstid i de seneste årtier. I dag har enkeltpersoner meget mere arbejde at gøre på meget mindre tid. Alt skal gå hurtigere, og arbejderne har lidt plads tilbage til fritids- og fritidsaktiviteter. Det nødvendige for en sund krops hvileperioder er ofte for kort.

Deprimeret af overarbejde

Ifølge en DGB-undersøgelse fra 2014 har næsten hver fjerde tysk nu mindst seks timer overarbejde pr. Uge på grund af den høje arbejdsbyrde.

Mange kan ikke slukke efter arbejde, selvom de endelig er hjemme. Mange af de tyske fagfolk arbejder stadig i deres fritid. Tre til fire overarbejde timer om dagen øger risikoen for koronar hjertesygdom med 60 procent.

Deprimeret af permanent tilgængelighed

Så tidligt som 2011, da de blev undersøgt af Forbundsforbundet for Tyske Selskabssygeforsikringsfonde (BKK), havde mere end 80 procent af de adspurgte i alderen 18 til 65 følelsen af ​​at de skulle være tilgængelige for kunder, kolleger og tilsynsførende og endda arbejde efter arbejde på deres mobiltelefoner opnåelige. Denne langsigtede byrde kan gøre dig syg og føre til depressive stemninger.

Hvilket arbejde gør dig deprimeret?

Mange medarbejdere føler sig ofte udmattede og overarbejde. Mange skifte- og natarbejdere lider af søvnforstyrrelser, da deres krop ikke ligger bag den udskudte daglige rytme. Frustration bygger op i dem, og de kan ikke længere få positive erfaringer med succes i deres job, men føler sig grundlæggende overvældet. Andre symptomer såsom joylessness, disinterest, søvnløshed og tab af appetit tilføjes. Hvis private problemer som tab af en ven eller et familiemedlem, partnerskabskonflikter eller skæbneblæsninger, kan overbelastningen føre til alvorlig depression.

Uarbejdsdygtighed på grund af depression

Alvorlige depressioner kan normalt kun behandles med stærke medicin, såsom antidepressiva. Berørte er ikke længere i stand til at køre bil eller betjene maskiner. De kan ikke længere forfølge deres erhverv og anses for uegnede til arbejde.

Hvis evnen til at arbejde på trods af stærk behandling af kronisk depression stadig er alvorligt og permanent forringet, kan de berørte søge ansøgning om redundans. Hvorvidt der er pensionsrettigheder, bestemmer medarbejderens respektive pensionsforsikring.

Anerkend psykisk sygdom på arbejdspladsen

En "førstehjælp" kan være at give de ansvarlige sikkerhed til at håndtere det følsomme problem og hjælpe medarbejdere i krisesituationer i et konkret tilfælde. Tidlig intervention hjælper med at forhindre store kriser. Fraværet kan reduceres, og de berørte medarbejders knowhow forbliver i drift. I virksomheder bør alle være mere åbne over for psykiske problemer og forstyrrelser; Fordi kun medarbejdere, der tør at håndtere psykologiske kriser på et tidligt stadium, kan hjælpes på tid og på lang sigt.

Det er ofte kollegaer, som først følger en forandring i adfærd - nogle gange er det symptomerne på en psykisk sygdom. Disse tegn bør ikke ignoreres:

  • den pågældende er ligeglad eller afskedigende eller endog aggressiv
  • han er udsat for stærke humørsvingninger
  • er isoleret og lukker
  • det viser faldende præstationer eller stærke præstationsudsving
  • intet tør at gøre noget, synes generelt usikkert
  • gør mange pauser og er iøjnefaldende ofte syge
  • føles "mobbet", personligt angrebet eller angriber andre.

Når abnormiteter opfattes, er det vigtigt at henvende sig til den pågældende person og reagere på den ændrede adfærd, da tidlig indblanding af medarbejdere og kolleger kan forhindre mere alvorlige konsekvenser som tab af job. Kommentarer som "Træk dig selv sammen!" Er helt ude af sted, fordi depression, angst eller alkoholafhængighed er alvorlige sygdomme, der ikke kan håndteres med lidt indsats.

Del med venner

Forlad din kommentar