vin fiert

Seductiv este mirosul de scorțișoară și cuișoare, cardamom și portocale - mai ales atunci când acesta curge din aburul vinului fiert în nasul rece al vizitatorilor de pe piața de Crăciun. Înșelăciunea este totuși convingerea că alcoolul cald poate încălzi în mod durabil picioarele și urechile reci. Care este lucrul bun despre vinul gatit? Și care sunt alternativele de încălzire?

Vin vinificat cu efect de încălzire?

Nimic împotriva unei gustări de vin fiert într-o zi rece a iernii - doar unul nu ar trebui să se bazeze prea mult pe efectul său de încălzire. Deoarece alcoolul de care se bucură în aerul exterior înghețat dă o căldură înșelătoare: etanolul dilată vasele de sânge, astfel încât sângele ajunge mai mult pe suprafața pielii. Corpul eliberează căldura cu atât mai repede.

Acest efect se termină după o scurtă senzație de căldură, înghețați mai mult decât înainte. Dacă, pe de altă parte, vă beți vinul fiert în încăperi calde, corpul dumneavoastră va primi banii în valoare.

Scorțișoară, cuișoare și cardamom ca ingrediente

Vinul mulled este foarte popular, după cum reiese din creșterea numărului. Aproximativ 50 de milioane de litri de vin fiert au fost consumate anul trecut în Germania. Nu e de mirare, pentru că are un gust delicios și ar trebui să fie chiar sănătos. Să începem cu ingredientele bune și complet inofensive:

  • Scorțișoară: Un condiment indispensabil de vin fiert, stimulează organismul să producă sucuri digestive. El este un remediu bun pentru senzația de plenitudine și ar trebui să fie chiar afrodisiac. În jurul anului 350 î.Hr., filosoful grec Theophrastos a lăudat scorțișoara ca un mirodeni delicios, mai ales vin. De altfel, cea mai bună scorțișoară vine de la Ceylon din adevăratul scorțișoară de scorțișoară și este foarte ușoară.
  • Cardamom: Se spune că are un efect apetisant. El ajută și împotriva flatulenței.
  • Clove: Miroase bine, are proprietăți antibacteriene și digestive. Chiar și în China și Egiptul antic au fost cunoscute garoafele și efectele lor benefice. Comercianții arabi le-au adus în Europa în vremurile romane.

Vin vinificat: calorii în alcool

De fapt, condimentele din vinul mulled declanșează sentimente și emoții pozitive prin intermediul uleiurilor esențiale prin receptorii de miros. Și asta face ca alcoolul să fie vesel în mod moderat, este bine cunoscut.

Încă inofensivă, dar o bomba calorică, este conținutul de zahăr din vinul fiert. Fără zahăr, băutura nu ar avea un gust foarte bun. Între 80 și 100 de calorii la 100 de mililitri sunt în ea, cu o ceașcă mare, 200 de calorii în vinul muls vin repede.

Conținutul de alcool din vinul muls

Conținutul de alcool al vinului fiert este cerut de lege la șapte la sută, dar în medie este între nouă și zece la sută - numai atunci când fierbe, el se evaporă din nou. Acest lucru este chiar verificat: Parțial are loc la piețele de Crăciun așa-numitele controale de vin fiert.

Alcoolul în băuturile zaharoase (și, de asemenea, carbogazoase) intră în sânge foarte repede, deoarece mucoasa intestinală prin zahăr absoarbe mai rapid alcoolul. Un sfert litru de vin conține aproximativ 20 de grame de alcool pur, potrivit Societății Germane pentru Nutriție. Corpul pierde 0, 1 grame pe kilogram de greutate corporală pe oră. Acest lucru înseamnă că un bărbat care are o greutate de 80 kilograme are nevoie de aproximativ 2, 5 ore, o femeie care cântărește 60 de kilograme are nevoie de trei ore pentru a descompune alcoolul.

5 fapte despre vinul muls - © MurlocCra4ler

Alternative sănătoase la vinul muls

Din fericire, există alternative non-alcoolice, dar la fel de bune, parfumate și încălzitoare: ceai fierbinte, îndulcit sau pumn de măr sau de pătrunjel. Ingredientele de aici sunt în principiu aceleași cu rețeta de bază: scorțișoară, cuișoare, cardamom, eventual și anason și vanilie, portocale și felii de lămâie. Numai vinul roșu este înlocuit cu suc de struguri sau suc de mere și suc de portocale.

Rețetă multivitată pentru 1 litru

  • Se fierbe aproximativ ½ litru de apă, se introduc 2 ceaiuri de ceai de fructe timp de 5 minute
  • 1 pahar mic de suc de mere si suc de portocale, alternativ suc de bere
  • ½ linguriță de scorțișoară, 2 căței, un vârf de cardamom, un mic zahăr din vanilie
  • la bomboane de zahăr dulce sau miere la gust
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul