grillen

Voor velen wordt een goed barbecuebuffet gekenmerkt door een pittig gemarineerd stuk vlees. Maar niet elk stuk vlees is geschikt voor de roest. Waarop u bij het grillen van vlees moet letten, vertellen wij u hier. Of het nu gaat om rundvlees (heup, romp of lendebiefstuk), varkensvlees (schnitzel, nek, filet), gevogelte (kippendijen, kalkoenfilet) of lamsvlees (hak, knots, schouder) - ideaal om te grillen zijn vooral magere of licht vet getrokken stukken. Voorzichtigheid is geboden voor uitgeharde vleesproducten (bijv. Kasseler, Wiener, Leberkäse). Bij verhitting reageert het nitriet van het beitszout met eiwitten in het vlees om schadelijke nitrosaminen te produceren die kanker veroorzaken.

Barbecue Trend Barbecue

Fancy maar heerlijk is buffel- of bizonvlees, een barbecue-trend uit de Verenigde Staten en Canada. Al in de 17e eeuw maakten trapperpioniers hele bizons "barbe-à-queue", dwz van baard tot staart, over het houtvuur. Hieruit - of uit het Mexicaans-Spaanse woord "barbacoa" (veldoven) - ontwikkelde zich de term "barbecue". Vooral in de zuidelijke staten en de westelijke Verenigde Staten is de "BBC" afgekort barbecueplezier een populair tuinfestival waar hele dieren of veel stukken vlees langzaam worden geroosterd aan een spies of op een grote bakplaat. Het feest kan gemakkelijk een hele dag duren en elk gezin heeft zijn streng bewaarde recept voor het maken van het vlees.

De marinade

Een smakelijke marinade is de alfa en omega voor optimaal gegrild vleesplezier. Door olie te borstelen of het eten in te brengen is niet alleen een verfijnde smaak, maar ook sappig. De basis voor een marinade is olie, wijn of bier. Andere ingrediënten zoals kruiden, specerijen, mosterd, azijn of vruchtensap geven het gegrilde voedsel - afhankelijk van het recept en de voorkeuren - het typische aroma. Als u vlees aan het roosteren bent, bedek dan de stukjes altijd volledig met de marinade en laat alles goed gesloten in een bak met een deksel in de koelkast gedurende maximaal twee dagen. Het gegrilde vlees krijgt ook een goede pittigheid door een stevige vulling. Het geeft niet alleen sap aan het vlees, maar ook smaak.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter