hjerteanfald

Næsten alle er kommet i berøring med et hjerteanfald (myokardieinfarkt). Det er som en berørt person eller som bekendt af en person ramt af et hjerteanfald. Hvis vores cirkulationsmotor mangler ilt stiger den helt eller stopper helt. Dette sker ikke så sjældent: Over 250.000 mennesker lider et hjerteanfald i Tyskland hvert år, cirka halvdelen af ​​sagerne er dødelige.

Hjerteangreb på grund af reduceret iltforsyning

Som alle andre organer har hjertemusklen brug for ilt for sin aktivitet. Dette tilvejebringes via blodet i coronary vessels (coronary vessels). Hvis disse er indsnævret, kan muskelen ikke længere pumpe nok - hvilket resulterer i nedsat evne til motion og hjertesmerter (angina pectoris).

Hjerteangreb er næsten det maksimale udtryk for den reducerede iltforsyning: På et tidspunkt er blodforsyningen pludseligt afbrudt indtil den medfølgende muskel (myocardium) ikke kun er begrænset i sit arbejde, men får endda for lidt ilt og næringsstoffer og dør - et hjerteanfald, ofte med nogle gange livstruende konsekvenser. Hvis patienten overlever hjerteinfarkt, skar det det infarctede væv og forbliver funktionsløst.

Former for hjerteanfald

Afhængigt af hvilket af hjertehalvdelene der er ramt af et hjerteanfald, skelnes der mellem venstre hjerteanfald og Rechtsherzinfarkt. Afhængigt af det berørte område i et hjerteanfald foran og bagvægsinfarkt. Den højre ventrikel er sjældent og påvirkes derefter normalt med venstre ventrikel i et infarkt, som er relateret til løbet af de tre vigtigste kranspulsårer.

Hvis nekrose ("død") påvirker alle vævslag i et hjerteanfald, kaldes det et transmuralt infarkt, kun det indre lag er beskadiget, fra et laginfarkt.

Hjerteangreb harbinger

Tidligere blev langvarige anginale angreb (decrescendo-angina) betragtet som en harbinger af et hjerteanfald. Ved nu ved vi, at hjertemusklen også kan ødelægges. Derfor er denne form nu også tilskrevet infarkterne.

I modsætning til det klassiske infarkt vises de typiske ændringer i EKG ikke her - en stigning = forhøjelse af ST-segmentet. Derfor betegnes denne form for infarkt også som NSTEMI (ikke-ST segmenthøjde-myokardieinfarkt), det klassiske infarkt, dog som STEMI (ST segmenthøjde myokardieinfarkt). Det generiske udtryk for begge former er det akutte koronarsyndrom.

Del med venner

Forlad din kommentar