Test fra apoteket - Sett testen på helsen din!

Hvis du vil gjøre noe for helsen din i dag, har du mange muligheter. I tillegg til sunn ernæring, stressreduksjon og trening, hjelper enkle tester fra apoteket å finne ut om ens egen tilstand av helsen og anerkjenne overhengende begrensninger i god tid. Det er imidlertid veldig viktig at de klare advarselsskiltene til kroppen - til tross for muligens negative testresultater - ikke bare ignoreres, men i tvilstilfeller besøker en lege.

Test fra apoteket

Doktestester, helsetest, apotekstester, hjemmediagnostikk: Antallet av gjenstander er stort, mulighetene for undersøkelse varierte. Tester varierer vanligvis i henhold til sykdommer eller unormaliteter som skal undersøkes, for eksempel diabetes, graviditet, kolesterol eller tannråte.

Testen plukker opp visse metabolske prosesser og gjør resultatene synlige i fargede testfelt. Urin eller blod er vanligvis testet. Spyttprøver analyseres i kariesrisiko eller plakkstudier, farlig plakk og fedskapstest.

Stroke - En risikotest gir informasjon

Stiftelsen Tysk Stroke Assistance har utviklet en risikotest med støtte fra den farmasøytiske produsenten Pfizer, slik at den enkelte risikoprofil for deltakerne kan bestemmes. Den spesielle funksjonen er beregningen av sannsynlighetene for forekomst av slag, hjerteinfarkt samt AVK (arteriell okklusiv sykdom). Tre sykdommer med nært forhold og identiske risikofaktorer.

Den 12-spørsmål omfattende risikotesten sendes av deltaker med en nominell avgift på 5, - Euro i frimerker til Foundation German Stroke Help. Under streng observasjon av databeskyttelse opprettes en detaljert, firesiders risikoprofil basert på de personlige detaljer. I tillegg til individuelle sykdomsrisiko, et lettforståelig signal i trafikklysform og forklaring av risikofaktorer, gir en andre del veiledning om atferdsendringen. Testen kan lastes ned fra hjemmesiden til den tyske strekkfonden. Kilde: Stiftelsen German Stroke Assistance

Gravid eller ikke?

Tester som brukes til å oppdage graviditetshormonet HCG i urin er sikkert blant de mest kjente. Det sikreste resultatet oppnås etter fravær av perioden, fordi tidligere konsentrasjonen av hormonet er for lavt. I de siste årene har disse testene blitt mye mer følsomme og pålitelige, slik at hormonet kan oppdages svært tidlig i svangerskapet. Et negativt resultat til tross for fraværet av perioden bør definitivt kontrolleres ved gynekologisk undersøkelse.

Faderskapstesten - nesten 100 prosent sikkerhet

For en tid er en farskapstest i apoteket tilgjengelig. Testen er basert på DNA analyse og gir et pålitelig og lovlig brukbart resultat innen tre dager. Testsettet inneholder fire bomullspotter og reagensrør. Bomullspottene brukes til å ta prøver av munnslimhinnen fra far og barn. En prøve fra moren er definitivt nyttig.

Prøvingsrørene som inneholder spyttprøver sendes deretter til et undersøkelseslaboratorium for analyse. Opptil 20 identitetsegenskaper av DNA er sammenlignet. Ved hjelp av biostatistikkprogrammer kan en sannsynlighet for faderskap på mer enn 99, 999 prosent vanligvis beregnes. Utelukkelsen er enda hundre prosent mulig.

Gastrisk test for Helicobacter pylori

Magesmerter, halsbrann, ubehag og oppblåsthet er ofte de første tegnene på magebakterien Helicobacter pylori. Den raske testen oppdager etter 15 minutter, om en infeksjon er tilstede. Oppdaget er spesifikke antistoffer i blodet, som dannes i en infeksjon av bakterien. Testen kan enkelt utføres ved å følge instruksjonene fra pasienten eller av en annen person. Igjen blir blod påført på en testkassett og resultatet vises i visningsvinduet etter 15 minutter.

Kjenne tarmkreft i god tid

Colorectal cancer er den nest vanligste kreft i vestlige industrielle nasjoner. I Forbundsrepublikken Tyskland er det ca 57.000 mennesker som diagnostiseres med kolonkreft hvert år. Risikoen for kolorektal kreft øker betydelig i en alder av 45 år. I motsetning til andre kreftformer utvikler tykktarmskreft over mange år fra forløperne og forårsaker ofte ingen symptomer. Bare relativt sent symptomer oppstår. Imidlertid kan han bli anerkjent, behandlet og herdet på et tidlig stadium gjennom regelmessige kontroller.

Med testen for "skjult" (okkult) blod i avføringen, kan pasienten bevise hjemme hvis avføringen inneholder små mengder blod. Dette kan være en indikasjon på forløperen av kolorektal kreft. Platte svulster og polypper kan forårsake mindre tarmblødninger, som elimineres med avføring. Dette blodet oppdages i teststrimmelen innen 7-10 minutter. Testen reagerer positivt positivt hvis en polyp eller svulst som er tilstede i tarmen bløder. Imidlertid, som begge gjør det bare med intervaller, er en negativ avføringstest ikke bevis på fravær av tarmpolyper eller tarmtumorer.

Avføringstester oppdager derfor bare om lag 30 prosent av eksisterende polypper eller svulster. Testresultatet kan også forfalskes av visse matvarer. I tillegg til hjemmeprøven er det også mulig å samle avføringstester og sende dem til et laboratorium. For alle testene må prøvene tas på tre påfølgende dager. Blødende hemorroider eller en menstrual periode kan forfalske resultatet.

Diabetes - en alvorlig sykdom

Den enkleste testen måler sukkerinnholdet i urinen. Men siden sukker bare utskilles i diabetes fra et bestemt stadium av sykdommen, er testen ikke egnet for tidlig deteksjon. For en blodprøve er sikrere, noe som også kan gjøres i sammenheng med helsepersonell i apoteket.

Med hjelp av en "multi-screen urin test" kan testes for diabetes, nyre og urinveis sykdommer. Denne testen er imidlertid svært feilkrevende og krever en spesielt forsiktig implementering. For eksempel kan større mengder vitamin C, fruktsyrer, antibiotika eller graviditet forfalske resultatet. Evalueringen av testen er for komplisert for lekmannen.

Hjerteinfarkt - fortsatt den vanligste dødsårsaken i Tyskland

For en stund har en hjerteinfarktstest vært på markedet, som viser en hjertemuskelsskade innen 15 minutter. For dette formålet blir visse proteiner påvist i blodet, som går inn i blodet en til tre timer etter et hjerteinfarkt. Prosedyren er enkel: Med et lite triks i fingertuppet blir blod tatt, som påføres på en testkassett. I kassetten påføres forskjellige antistoffer, som reagerer innen 15 minutter med hjertemuskelproteiner. En kontrollstrimmel bekrefter at testen ble utført riktig.

Selv om brukervennligheten av testen og nøyaktigheten av vitnesbyrdet er ubestridte, advarsler kardiologer seg mot tidsforsinkelsen ved å utføre testen. Hvis du mistenker et akutt hjerteinfarkt, bør du alltid ringe legehjelpen direkte.

PSA-test for tidlig påvisning av prostatakreft

Testen er basert - som de fleste kommersielt tilgjengelige tester - på påvisning av et antistoff som dannes i prostatatumorer. Imidlertid er testens pålitelighet tvilsomt. I tillegg er prøvetaking komplisert, og det er fryktet at de berørte mennene i tillegg er urokkelig av uklare funn. Testen er hovedsakelig beregnet for menn over 45 år, som ikke tar helseundersøkelsene som tilbys av helseforsikringsselskapene.

Forhøyet kolesterol - Risikofaktor for hjerte-og karsykdommer

I denne testen for forhøyede kolesterolnivåer plasseres en bloddråpe på en teststrimmel og evalueres av en meter. Utstyret som er nødvendig for evalueringen kan kjøpes på apoteket eller testen kan utføres helt der. Som en generell regel blir apotekerne trent til å bestemme bestemte blodnivåer og kan utføre dem kompetent i apotekene sine. Du kan imidlertid ikke og bør ikke gjøre en diagnose.

Del med venner

Legg igjen din kommentar