Waarom onze voeten voetverzorging nodig hebben

Wat is het: twee bogen die een driehoek vormen en uit 26 delen bestaan? Natuurlijk, de voet! Dit wonder van de biomechanica helpt ons in een dubbel pakket, om veilig rechtop te lopen, om ons evenwicht te bewaren en om ons hele gewicht dagelijks door het leven te dragen. Gemiddeld draait de mens in de loop van zijn leven vier keer rond de aarde.

Voeten hebben verzorging nodig

Naast 26 individuele botten heeft één voet 22 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. Dat is hoe onze voeten ongeveer 450 kilogram aan druk weerstaan ​​tijdens elke normale stap.

Maar voor hun goede samenwerking moeten we onze voeten met zorg behandelen. Vooral belangrijk: geschikt schoeisel! Veel mensen persen hun voeten in schoenen die vrij klein zijn. Bovendien voldoen de meeste schoenen aan de huidige mode-codes, maar niet aan de natuurlijke voetvorm. Kunststof beschadigt ook de voeten.

Voetproblemen als gevolg van ongeschikte schoenen

Als u de verkeerde schoenen draagt, heeft u problemen met:

  • onaangename corneaverdikking en likdoorns
  • Zweterige voeten en schimmelinfecties
  • Infecties van het nagelbed
  • gescheurde hoornvlies
  • ingegroeide teennagels

Schoenen moeten passen

Let er daarom bij het kopen van een schoen op dat je niet alleen let op merk en kleur, maar dat de schoen goed past. Het helpt om de schoenaankoop laat in de middag of avond te verplaatsen, omdat de voeten al veel van hun dagelijkse werk hebben gedaan en goed worden voorzien van bloed door de beweging. Bovendien: als je veel zit en de neiging hebt tot opgezwollen voeten, probeer dan niet te strakke schoenen te proberen bij het passen van de avond.

Bovendien moet je altijd beide schoenen proberen en je vooral richten op de pasvorm van de linkerschoen. Vanwege de pompkracht van het hart aan de linkerkant van het lichaam, is bij veel mensen de linkervoet iets dikker dan de rechtervoet. Hoewel het verschil in de loutere overweging nauwelijks merkbaar is, voelt hij zich bij het kopen van schoenen.

5 tips om schoenen te kopen

Krijg de volgende tips voor een gezond schoeisel bij het kopen van een schoen:

  • Probeer nieuwe schoenen in de middag of avond.
  • Probeer altijd beide schoenen - let op dat de linkervoet meestal een beetje dikker is.
  • Draag geen nieuwe, ongebruikte schoenen langer dan een half uur.
  • Controleer de voeten na gebruik op tekenen van druk. Voor blauwe plekken die na ongeveer tien minuten nog steeds rood zijn, moeten de schoenen op de juiste plaatsen worden verbreed.
  • Voor kinderen: Koop geen schoenen die te klein of te groot zijn. Het is het beste om de voet precies te meten, omdat de binnenlengte van dezelfde maat en verschillende schoenen vaak aanzienlijk varieert. Schoenmaten bieden daarom alleen een richtlijn bij benadering. Let op de juiste breedte - veel fabrikanten geven dit bovendien.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter