Echilibrul între muncă și viață: 12 sfaturi

Cinci minute au trecut repede, nu este nimic de ce să-l scuture. Poate dura cinci minute pentru a vă întreba de ce mai trebuie să efectuați mai multe apeluri, să vă planificați ziua de naștere și să vă promiți vecinului dvs. că va hrăni pisica. În același timp, puteți, de asemenea, să sunați pe seful dvs. și să decideți să organizați ziua de mâine pentru programarea coaforului. Pentru planificarea zilei de naștere, este suficient ca acum să găsiți o întâlnire și să trimiteți invitații. Și uneori copiii pot avea grijă de pisică. Acestea pot fi primii pasi catre un echilibru intre munca si viata.

Managementul timpului ca factor important

Gestionarea eficientă a timpului înseamnă separarea elementelor importante de cele neimportante, împărțirea sarcinilor mari în secțiuni mai mici și, dacă este posibil, delegarea sarcinilor către alte persoane, adică delegarea sarcinilor. Când vă uitați la lista completă de sarcini, acest lucru nu este întotdeauna ușor. Dar odată ce ați încercat această metodă, multe puncte pot fi bifate în cel mai scurt timp.

Planificând sistematic și disciplinat timpul și concentrându-se pe esențial, se pot obține lecții valoroase pentru sine și pentru familia ta. Puteți economisi timp prin concentrarea pe deplin pe munca dvs. și evitând întreruperile (asigurați-vă că ați blocat ușa și ați oprit telefonul).

Sarcinile neplăcute mai întâi

Indiferent de activitatea pe care o desfășurați, telefonul cu vechea iubită sau curățarea apartamentului, trebuie să setați întotdeauna o limită de timp înainte și acest lucru să respecte. Chiar și sarcini neplăcute trebuie să se facă întotdeauna imediat.

Prin amânare, ele se îngroapă mai degrabă și întotdeauna aveți gândul neplăcut în minte, că încă mai anulați noaptea de teatru cu mama și că prietena trebuie să mărturisească pata de vin roșu în rochia împrumutată. Sună imediat și adu-l în spatele tău. Nu numai că conștiința voastră va fi ușurată, ci și capul liber pentru alte lucruri.

12 sfaturi pentru un echilibru optim de muncă-viață

 • Stresul este complet normal. Atâta timp cât durează numai perioade scurte, de exemplu într-o situație de urgență sau într-o zi de lucru extrem de ocupată. După aceasta, totuși, trebuie să urmați recuperarea, pe care ar trebui să o luați conștient. Totuși, stresul constant te îmbolnăvește și duce la epuizare fizică și emoțională.
 • Păstrați ordinea. Ștergerea apartamentului în fiecare zi timp de cinci minute este mai ușoară decât în ​​picioare în fața mizeriei complete în week-end. Un birou curat și gol vă ajută să lucrați mai eficient și mai concentrat.
 • Luați pauze regulate în aerul proaspăt. Deschideți fereastra de mai multe ori timp de cinci minute, priviți natura și respirați adânc. Faceți o plimbare puțin la prânz, în loc să aruncați taitei instant în fața calculatorului.
 • Mâncați conștient și fără stres. O bună conversație pare să fie mai relaxantă decât vizionarea unui televizor sau citirea unui ziar.
 • Chiar dacă este dificil după o zi grea: mișcați. O rezistență la lumină după muncă curăță capul, ameliorează tensiunea și eliberează hormonii de fericire.
 • Faceți întâlniri cu dvs. în cazul în care faceți lucruri pe care le bucurați (de exemplu, citirea unei cărți bune, luarea unei băi de relaxare sau vizionarea fotografiilor vechi).
 • Nu-ți neglija prietenii. În loc să amânați serile de cocktailuri din cauza lipsei de timp și a oboselii, faceți o programare de la începutul săptămânii 20:00 la 22:00. Deci vii acasă mai devreme și încă ai o seară plăcută.
 • Împărțiți-vă viața în patru domenii: muncă, corp / sănătate, contacte, scop / auto-realizare. Programați în fiecare săptămână cât timp doriți să vă dedicați fiecărei zone și păstrați-o astfel.
 • Delegat. Încrederea partenerului dvs. pentru a găti ocazional mâncarea. Lăsați copiii să ajute în gospodărie. Oricine dorește să facă totul el însuși, din teamă că alții ar face greșit, se taie doar în carnea lui.
 • Găsiți un nou loc de muncă. Dacă numai munca determină viața ei și ea se epuizează în fiecare noapte, intenționezi să schimbi locul de muncă. Dacă sunteți mulțumit de angajatorul dvs., puteți negocia și altă poziție în care aveți mai puțină responsabilitate, dar mai multă calitate a vieții.
 • Reflectați din când în când situația actuală pentru a vă reorienta viața.
 • Cu un zâmbet mult mai ușor.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul