To minutter klær sjekke mot kulde

"Klær deg varm, eller du vil bli kald!" Alle vet dette rådet. Spesielt i høst og sen sommer, når dagene blir kortere og kveldene kaldere, viser dette tipset seg selv. Det er ikke nødvendigvis avhengig av veldig varme klær. Det er viktig at en plutselig fall i temperatur, en ekstra plagg på hånden, fordi hypotermien øker risikoen for kulde. Har bevist spesielt "løkutseendet". Følgende sjekkliste vil hjelpe deg å sjekke om det riktige valget av klær er gjort før du forlater huset.

1) Øvre kropp i "løkutseendet"

En T-skjorte alene er ikke nok lenger. Men de som klær for varmt, vil svette og kroppen vil også avkjøle seg. Det er best å kle seg i henhold til løkprinsippet og å bære flere tynne, pustende lag med klær på hverandre på en fleksibel måte: i stedet for den tykke ullstrømpen, er det bedre å bære en langermet skjorte med en tynn genser over den. Skjorten er ikke solo, men en singlet eller skjorte under den. I stedet for den varme vinterjakken, beskytter en vest overkroppen mot kulde.

2) Strømpebukser til skjørtet

For å holde bena varme, er det fornuftig å ha på seg strømpebukser på skjørtet. I tilfelle kan det også lett tas i vesken.

3) lange bukser

Selv om shortsen i garderoben fortsatt er på toppen, bør de lange buksene nå bli brakt ut igjen. For dagens lette stoffer anbefaler vi varmere om kvelden.

4) Lukkede sko

For å unngå kulde er det spesielt viktig å unngå kalde føtter. Derfor, velg kvelden ølhage besøk heller lukkede sko i stedet for den vanlige selv på varme dager flip-flops.

5) ta paraply med deg

Hvis du er overrasket på veien med en regndusj, og ikke kan endre seg umiddelbart, er kulden ikke langt. Derfor pakk en paraply eller værbestandig klær.

ekstra tips

  1. Blås tørt hår: fuktig hår stammer forsvaret. Temperaturene er ikke så varme på sensommeren at håret ditt vil tørke seg på kort tid.
  2. Varme ting i håndbagasje: På vei til ferie? Flyet er en kald felle. I stedet for å sette genseren eller jakken i kofferten, legg den i håndbagasje. Også i toget skal være et ekstra klesplagg hendig, slik at du ikke blir kald.
  3. Riktig sportsklær: Spesielt i skiftende vær, er det viktig å ha det riktige klæret utendørs - det være seg under idrett eller fotturer - for å beskytte mot forkjølelse. Også her gjelder "løkprinsippet": flere tynne lag skal bæres oven på hverandre. De enkelte lagene bør bestå av åndbart materiale. Dette forhindrer varmeakkumulering og transporterer svette utover. Svette klær kommer til destinasjonen umiddelbart ta av, ellers kjøler kjøleskapet raskt og risikoen for å fange forkjølelse øker.
Del med venner

Legg igjen din kommentar